duminică, octombrie 24

Pupa-mi-aş creieraşul - no.2!!!

Un tir de câţiva metri trebuie să treacă peste un pod cu o lungime de 45Km. Podul rezistă la o greutate maximă de 110 tone, exact cât are tirul acum. Tirul merge până la mijlocul podului şi se opreşte. În acel moment o cioară se aşează pe tir. Ce se întâmplă cu podul? Cedează ? Motivul?



P.s. asta sigur vi se va părea banală, dar totuşi vă doresc succes!!!


2 au avut ceva de zis:

Anonim spunea...

Greutatea maxima admisa se declara pe axa in general, deci daca e de 110 tone/axa, nu depaseste+ ca nu se declara fix acea greutate la care pica podul, mai are o marja de siguranta..nu pica. Nu poti pune interdictie ca pe un pod sa nu fie mai mult de 110 tone pe intreaga sa lungime...ca doar camionagii nu se asteapta unul pe altul si calculeaza cata greutate au impreuna...

Ovi

Mariana Ichim spunea...

Ovidiu .. m-ai cam lasat fara cuvinte :p

Ce-i drept, asa e.. daca un pod suporta o sarcina maxima de 110 tone, asta NU inseamna ca la 110 tone si un kg cedeaza. Exista si marja asta de siguranta de care imi zici tu, de inca multe tone.

Dar problema se rezuma, la o presupunere prin absurd, ca nu ar fi nici o marja de siguranta si la 110 tone si 100 grame ar ceda. Greseala mea e ca, nu am zis nimic de treaba asta.

Desi putem presupune ca cioara aia are 100grame (ca ea e vedeta aici), tot nu se intampla nimic. Deoarece, pasarea este mai usoara decat combustibilul consumat pana in punctul respectiv.

Felicitari! ;)

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons