Recomandari

1. "Închisoarea noastră cea de toate zilele" - Ion IOANID

Abia atunci când am început să realizez că pasiunea inexistentă pentru romane siropoase şi cărţi de aventuri nu-mi aduce prea multe cunoştinţe, am încercat cartea sufletelor private de libertate.
12 ani petrecuţi ca deţinut politic în închisorile comuniste, evadări, regim de detenţie, muncă silnică, mâncarea puţină şi rea (un sfert de pâine, un cub de marmeladă, o bucăţică de slănină, terci), friguri, paturi de fier sau lemn fără aşternut, sunt doar o idee a ceea ce povesteşte Ion Ioanid în romanul vieţii de închisoare.
În format electronic, transpus prin programe de tip OCR, îl puteţi downloada de aici. Eu nu am fost mulţumită de calitatea recunoaşterii scrisului, dar nici în anticariatele din Iaşi nu am gasit vreo unul din cele 3 volume ale cărţii.
Sper să aveţi voi mai multe succese.


2. "Un veac prin gara Iaşi" - Ion MITICAN


" Prin alte locuri obştea satului a pus iscoade în preajma liniilor, ca să dea semnal de primejdie, când soseşte balaurul cu ochi de foc, ce trece ca un zălud peste câmpuri, mâncând jăratec, pufăind mânios pe nas pălălăi de foc cu nouri de apă clocotită şi trăgând după el ditai şiragul de trăsuri nemţeşti."


Acum, unde astăzi, ne înghesuim să luăm un tren spre orişicare destinaţie, în sec.18, broaştele şi stufărişul asigurau un decor de mlaştină târgului deoarece ne regăseam în valea Bahluiului. De pe dealurile Copoului, peste imensa Râpa Galbenă, şiroiau in medie vreo 6-7 izvoare. Strada Ştefan cel Mare, era Uliţa Mare, Copoul era Podul Verde iar toţi dregătorii aşteptau cu nerăbdare înălţarea clădirii roşii în delta verde a Bahluiului.


3. Ernesto Cortazar - Mariana


  

4. 1000 de chestii mișto


Revin la mica și importanta promisiune făcută mai mult pentru mine prin care încerc să observ frumosul acestei lumi. Într-o cutie de pantofi am cele mai mici și impresionante amintiri, lucruri ”tangibile” mai mari sau mai mici, oameni frumosi, clipe minunate și un pic din mine. Pe o pagină de internet am gânduri, imagini mentale și un alt pic din mine, toate acestea sub forma unei pagini web pe care vă invit să vă opriți! 1000 de chestii mișto!
 

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons