sâmbătă, martie 14

Romania lui Stefanita Voda

Expresia “In tara lui Papura Voda” semnifica locuri sau timpuri de trista amintire, a trai intr-o tara unde domneste dezordinea, unde legea nu este respectata, unde nu merge nimic. Oare Romania de astazi este in mintea multor cetateni Tara lui Papura Voda, fiecare intelegand una dintre cele trei semnificatii ale expresiei?

Legenda spune ca in vremea lui Papura Voda, asupra Tarii Romanesti a Moldovei s-a abatut o seceta asa de cumplita incat oamenii au fost nevoiti sa-si faca faina din papura. Unii istorici il identifica pe Papura Voda cu celebrul nepot al lui Stefan cel Mare si Sfant, Stefanita. Atunci expresia "a trai in Tara lui Papura Voda" ar inseamna a trai intr-o mare saracie ...

De unde imi veni ideea. Am intrat pe cuzanet si descopar scandal mare intre Spanu, prof la FEAA a.k.a liberal in timpul liber si Adomnitei si Simirad, de partea cealalta a baricadei.
De unde porni scandalul? De la o asa numita Hotarare a Consiliului Judetean nr.45/27.02.2009 privind modificarea si completarea Hotararii CJ Iasi nr. 287/ 30.09.2008 care prevede aprobarea construirii obiectivului Sediu Administrativ al Consiliului Judetean Iasi . Astfel, domnii ce vegheaza asupra bunului trai din Targul Iesilor, doresc sa-si construiasca sediu de lux in plin criza economica.

Am gasit si petitia impotriva construirii acestui loc, dar inainte de toate sa va arat ce spune Spanu despre cum va arata impunatorul sediu:

"Proiectul viitorului sediu al C.J. Iasi prevede:
- un birou pentru Presendintele CJ, intamplator domnul Simirad, de 250mp, echivalentul unui apartament standard de 2 camere;
- o sala de sedinte mai mica decat biroul presedintelui (!!!), de numai 40mp;
- cabine de dus, cantina, sali de fitness, locuri de facut si servit cafea"
Ai zice ca se ia la intrecere cu compania Google, care pune la dispozitia angajatilor un loc de repaus si destindere, decat unul de munca.
Dar ce sa ne mai miram. Sacul nu are fund, mai au de furat ... continua sa-si bata joc de oamenii care l-au votat ... suntem sclavi pe mosia lor, nu suntem cetateni in tara noastra. Sub nici o forma.
Oare Simirad are habar in ce lume traieste, se uita imprejur sa vada cate suflete mor in spitale, sau cati mor acasa ca nu le ajunge ambulanta la timp, sau cati isi smulg parul din cap ca nu au cu ce sa-si tina copii la scoala, ca nu au ce sa le puna pe masa? Nenorocitul asta a trait vreodata cu 500 lei o luna intreaga??? A lucrat 12 ore cu ochii intr-un ac, sau in ploaie, sau in vant o zi intreaga cu o jumate de paine???
Vine cu indrazneala de a face sediu nou, dar ala vechi ce are ...cui il lasa? Ciorilor? Bine ca stie sa-si faca caldurica la fundulet, dar nu vede prin ce gropi da pana ajunge pe Galata, in casuta lui modesta ... sau cate si mai cate sunt lipsa si ar putea fi facute cu banii astia ce ii are planuiti Simirad.
Nesimtire fratele meu!!!
Semnati petitia initiata de Spanu caci e revoltator ce se intampla. http://www.petitieonline.ro/petitie-p43903046.html

0 au avut ceva de zis:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons