marți, februarie 17

Festivalul filmului portughez


Lume, lume hai la film!!!

De miercuri, 18 februarie, si pana vineri vor rula 3 productii premiate atat in Portugalia cat si la nivel international. Evenimentul va avea loc la Cinema Glendale Multiplex, Moldova Mall incepand cu ora 18.30, intrarea fiind libera. Actiunea face parte din cea de a treia Editia a Zilelor Cinematografiei Portugheze. Astfel cele 3 filme ce vor fi prezentate, reprezinta genuri si abordari diferite ale cinematografiei portugheze contemporane, infatisand cate putin din ritmul si tipicul vietii portugheze de zi cu zi, atat cea moderna, cat si cea de epoca.
Productiile sunt diferite si ca tematica: doua drame si un film de aventura.


Iata si o mica descriere a lor:

1. Misterul drumului de Sintra (O Misterio da Estrada de Sintra) - 2007

In regia lui: Jorge Paixao da Costa
In rolurile principale: Ivo Canelas, Antonia Cerdeira
Gen: Aventuri

Doi scriitori, Eca de Queiroz si Ramalho Ortigao, creeaza in vara anului 1870 un roman politist de exceptie. Crima pusa pe hartie de catre cei doi prieteni se transpune pe strazile Lisabonei. Oare chiar există un mister? Oare Ramalho chiar a fost rapit? Oare capitanul Rytmel chiar a fost asasinat? Acestea sunt indoielile lui Eca, care a acceptat provocarea lui Ramalho de a scrie impreuna un foileton pentru ziarul Diario de Noticias. Indoiala intre fictiune si realitate sustine conflictul dintre cei doi autori, care ajung sa simta pe propria piele dimensiunea reala pe care a luat-o povestea.



2. Dincolo de nori (Atras das Nuvens) - 2007

In regia lui: Jorge Queiroga
In rolurile principale: Nicolau Breyner, Ruben Silva
Gen: Drama


Paulo are zece ani si locuieste cu mama lui in Lisabona. Maria a evitat intotdeauna ca fiul ei sa il cunoasca pe bunicul patern, dar Paulo se hotaraste sa-l caute, mintind ca pleaca intr-o excursie cu scoala. Isi intalneste bunicul in Alentejo, Vitor, un producator de vin, caruia trecutul i-a lasat multe cicatrici. Traieste izolat pe un deal din mijlocul campiei, unde pastreaza in foarte buna stare un Citroen vechi. In ciuda faptului ca nu se porneste, Citroenul este mijlocul de transport pentru toate calatoriile imaginare posibile. In aceasta masina, Vitor ii dezvaluie nepotului trecutul lui, si impreuna pornesc intr-o aventura emotionanta, dincolo de dealuri, vii, campie, si de tot ceea ce i-a despartit



3. Alice - 2005

In regia lui: Marco Martins
In rolurile principale: Beatrice Batarda, Ivo Canelas
Gen: Drama

A primit in 2005 premiul pentru viziunea tinereasca in cadrul Festivalului de Film de la Cannes si premiul “Fipresci” pentru cel mai bun regizor la Festivalul “Mar del Plata”.

Au trecut 193 de zile de cand Alice a fost vazuta ultima oara. In fiecare zi, Mario, tatal fetitei, reface acelasi drum pe care il facuse in ziua in care Alice a disparut. Obsedat sa o gaseasca, instaleaza o serie de camere video care inregistreaza zi de zi trecatorii de pe strada. In mijlocul acelor nenumarate chipuri, acelei multimi de anonimi, Mario cauta un indiciu, un ajutor, un semn... Durerea sfasietoare cauzata de absenta lui Alice l-a transformat pe Mario in alt om, dar aceasta cautare persistenta si tragica este poate singura cale pentru a pastra speranta ca intr-o zi Alice va reaparea.

Sursa: cinemagia.ro

0 au avut ceva de zis:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons